BANTUANKWSP

I-Lindung KWSP 2022 : Semakan Skim Kemudahan

Pada tahun 2022, Pihak KWSP akan melancarkan kemudahan untuk bakal pesara iaitu i – Lindung. Kemudahan i- lindung ini ialah memudahkan dengan benarkan pengeluaran dari akaun dua untuk tujuan membeli dari platform KWSP iatu membeli insurans hayat atau penyakit kritikal.

Maksud I – Lindung

I-lindung ialah salah satu kemudahan yang benarkan pengeluaran wang dari akaun dua untuk membuat sebarang pembelian insurans hayat atau penyakit kritikal. Kemudahan ini untuk bakal pesara dan hanya melalui platform KWSP. Ditambah, skim kemudahan ini bagi bembantu meningkatkan kesejahteraan rakyat dan menjamin keperluan semasa.

Jadual I-Lindung Dilancarkan

Yang pasti i-lindung akan di lancarkan pada suku pertama tahun 2022 sekitar bulan Januari – April. Untuk makluman semasa, tiada lagi tarikh tetap bagi pelancaran i-lindung

Cara untuk mohon kemudahan i- lindung

Sehingga hari ini masih belum ada kenyataan rasmi tentang cara permohonan i-lindung. Pihak kami akan sentiasa kemaskini maklumat tentang kemudahan i-lindung ini.

Info I-Sayang KWSP

Kemudahan berbentuk РPemindahan secara sukarela 2 peratus caruman dari akaun suami kepada akaun isteri. Jika anda ingin mengetahui lanjut tentang i- sayang boleh rujuk  I РSAYANG

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button