BANTUANi-Citra

I-CITRA : Lebih 75% Para Pencarum Mendesak Membenarkan Pengeluaran Sebanyak RM 10,000 Selepas KWSP Mengumumkan Keuntungan

Lebih dari separuh peratus pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja atau dikenali sebagai (KWSP) tidak mengalah dan akan terus berusahan untuk membuat tuntutan pengeluaran i-citra sebanyak RM 10 000.

Baru-baru ini Isham Jamil sebagai Pengarah Barisan Nasional Selangor (BN) telah berkata bahawa keberuntungan pihak KWSP sekaligus meningkatkan lebih kurang sebanyak RM 3.40 billion berbanding tahun sebelum dan secara am nya kadar pasaran saham turut telah menyumbangkan 54 % dalam kadar pulangan pelaburan KWSP bagi tahun sebelum iaitu tahun 2021.

Bagi bulan september hingga disember 2021 keuntungan adalah lebih tinggi  sehingga mencecah sebanyak RM 48.3 billion. Justeru itu, menunjukan bahawa terdapat uptrend peningkatan sebanyak hampir kira-kira 7.7 peratus kutipan. Hal ini menjadi penyebab tuntutan mulai memenuhi ruangan di media sosial.

Beliau jugak berkata, Bagi Pihak KWSP mereka beruntung kerana mereka dalam saham kerana saham juga dapat menguntungkan pihak KWSP.Harapan saya lepas ini boleh lah pihak KWSP dapat lebih membantu rakyak yang sedang mengalami kesusahan pula dan jangan terlalu tamak.

Pengumuman ini telah menyebabkan lebih ramai pencarum KWSP mendesak Pihak KWSP untuk membenarkan pengeluaran i-citra sebanyak RM 10000 secara one-off.

Desakan tuntutan ini kerana masyarakat pada masa sekarang sangat-sangat memerlukan bagi meringankan beban.

Dan akhir sekali Pengeluaran i-citra mestilah dibenarkan buat kali terakhir, katanya dalam kenyataan baru-baru ini.

Related Articles

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button