BANTUANBaucarKerajaanSAVE

Bantuan Baucar Shopee RM 400 : Sila Tebus Sebelum Tamat Tempoh

Sehingga hari ini ramai yang telah berjaya claim bantuan baucar percuma RM 400 ini yang telah disediakan oleh pihak kerajaan kepada rakyat Malaysia bagi tahun 2022. Untuk sedia maklum bantuan baucar SAVE 3.0 ini telah memasuki edisi yang ketiga pada tahun ini.

Jika anda sedang mencari barangan berbentuk peralatan elektrik, secara tidak langsung anda boleh menebus baucar diskaun sehingga RM 400 melalui Skim Program Sustainability Achieved Efficiency atau lebih sinonim dikenali sebagai SAVE 3.0 dari pihak Kerajaan pada tahun 2022.

Baucar SAVE 3.0

Kelibat program ini adalah merupakan sambungan daripada program SAVE 1.0 dan 2.0 pada tahun sebelum ini. Program SAVE ini masih diteruskan perlaksanaannya bagi tujuan menggalakan lebih ramai pengguna mendapatkan produk yang menjimatkan tenaga serta sekaligus menyumbang kepada penjimatan bil elektrik bulanan.

Melalui Program SAVE ini, anda boleh menebus / claim sehingga RM 400 baucar diskaun bagi pembelian barangan berbentuk elektrik  (Cekap Tenaga). Program eRebat maksimum RM 400 untuk isi rumah yang membeli barangan elektrik cekap tenaga yang telah menjalani ujian prestasi bagi peralatan cekap tenaga yang telah dapat pengiktirafan dan mempunyai label cekap tenaga 4 atau 5 bintang daripada Suruhanjaya Tenaga.

Syarat-syarat Kelayakan

  1. Bantuan ini hanya diberikan kepada individu dan Keluarga yang berstatus Warganegara Malaysia sahaja
  2. Pembelian boleh dibuat secara fizikal di mana mana kedai elektrik dan pasaraya yang berdaftar
  3. Pembelian boleh dibuat secara online di platform e-Dagang seperti Lazada, Shoope dan PG Mall.
  4. Bagi penerima eRebat bagi program SAVE sebelum ini, tidak layak untuk menebus bagi kategori 1 program SAVE 3.0
  5. Kota program tebus baucar ini terhad kepada 1 akaun sahajan bagi pembelian pada tahun 2022 berdasarkan “First Come First Serve”

Jumlah Bantuan SAVE 3,0

Bagi setiap isi rumah yang layak akan menerima maksimum sehingga RM 400 eRebat. RM 200 untuk kategori 1 dan RM 50 hingga RM 200 untuk kategori 2. Untuk makluman, baucar ini hanya boleh digunakan / tebus dengan pembelian barangan perkakas elektrik berlabel kecekapan tenaga 4 dan 5 bintang sahaja.

Sila Tebus Baucar SAVE 3.0 Sebelum Tarikh Luput

Sekiranya anda berkelayakan dan ingin menebus baucar eRebat SAVE 3.0 boleh dibuat secara online. Anda boleh terus layari platform e-Dagang yang telah disediakan seperti berikut :

  • Sila tebus bancar SAVE 3.0 sehingga RM 400 di Shoope – DI SINI
  • Sila tebus baucar SAVE 3.0 sehingga RM 400 di Lazada – DI SINI

Tarikh Akhir Tebus Baucar

Anda boleh tebus baucar dalam tempoh tahun ini dari 1 Januari sehingga 31 Disember 2022. Jika anda ingin mengetahui lebih mendalam berkenaan Program SAVE ini, anda boleh layari Portal rasmi Saveenergy –¬†DI SINI

Info Lanjut

Bagi yang terlepas pandang, pada tahun 2022 pihak kerajaan telah memperkenalkan pelbagai jenis bantuan khususnya berbentuk kewangan bagi membantu keluarga Malaysia yang memerlukan. Jika anda ingin semak senarai bantuan yang ada pada tahun ini yang berkelayakan untuk anda mohon, sila ke Laman Utama yang telah disediakan – KLIK DI SINI

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button