KWSPPengeluaran Khas
Trending

Golongan & Kategori Yang Layak Pengeluaran Khas KWSP 2.0

Untuk sedia maklum, purata kebanyakan rakyat Malaysia merupakan pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan ramai yang mengharapkan perlaksanaan pengeluaran khas KWSP kali kedua.

Tahukah anda, terdapat sebuah petisyen telah diuat untuk menyokong perlaksanaan pengeluaran khas KWSP 2.0. Untuk makluman, sehingga hari ini telah mencecah 100,000 orang telah menandatangani petisyen sokongan tersebut.

Pengeluaran Khas KWSP Akaun 2

Sementara masih menunggu sama ada pengeluaran khas KWSP 2.0 akan dilaksanakan ataupun tidak dan masih menunggu maklum balas dari pihak kerajaan.

Untuk makluman, anda boleh membuat pengeluaran simpanan KWSP Akaun 2 untuk tujuan peribadi tertentu melalui skim pengeluaran KWSP.

Kategori Pengeluaran KWSP akaun 2

  • Pengeluaran Pendidikan.
  • Pengeluaran Ibadah Haji.
  • Pengeluaran pembinaan dan pembelian rumah.
  • Pengeluaran rawatan perubatan.

Semoga pengeluaran khas KWSP 2.0 dapat dibenarkan bagi membantu para pencarum yang benar-benar memerlukan pada tahun ini.

Maklumat Lanjut

Terdapat pelbagai inisiatif telah disediakan oleh pihak kerajaan khususnya bantuan berbentuk kewangan kepada rakyat yang memerlukan. Jika anda terlepas pandang dan ingin semak senarai bantuan yang ada pada tahun ini, sila ke laman utama yang telah disediakan – DI SINI

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button