Jawatan KosongJKM

JKM : Pengambilan Jawatan Kosong Di Jabatan Kebajikan Masyarat

Untuk makluman, pihak JKM kini sedang membuka pengambilan jawatan kosong terbaru bagi melancarkan perjalanan operasinya. Pengambilan ini adalah terbuka kepada mana-mana inidividu Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan sedang mencari kerja.

Dibawah telah disediakan maklumat berkenaan syarat kelayakan dan cara permohonan bagi jawatan yang ditawarkan pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat.

JAWATAN KOSONG DI JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT

Khabar baik kepada anda yang sedang menganggur atau mencari pekerjaan tetap, berikut adalah semakan cara permohonan dan syarat kelayakan pengambilan jawatan kosong di JKM.

SYARAT KELAYAKAN PERMOHONAN

  • Terbuka kepada Warganegara Malaysia
  • Berumur 18 tahun dan keatas
  • Mempunyai sijil kelayakkan yang telah ditetapkan

CARA MEMOHON

Sekiranya anda berminat dan berkelayakan yang telah ditetapkan, permohonan jawatan kosong boleh dibuat seperti yang dinyatakan. Permohonan perlu dilakukan dengan mengemukakan resume lengkap beserta salinan sijil akedemik dan suka ke e-mel di [email protected].

Individu yang ingin memohon perlu memastikan segala maklumat yang diberikan adalah benar, sahih dan tepat bagi memastikan proses semakan berjalan lancar dan selaras dengan ketetapan syarat kelayakan setiap jawatan.

Hanya calon yang menepati syarat kelayakan dan melepasi tapisan sahaja yang akan dipelawa menghadiri sesi temu duga nanti.

TARIKH TUTUP

Tarikh tutup permohonan pada 30 Ogos 2022 bersamaan hari selasa. Anda yang berminat disarankan mengemukan permohonan secepat mungkin dan semoga berjaya.

PERSONEL MYSTEP

MySTEP adalah merupakan program yang menyediakan penempatan dan latihan jangka pendek di sektor awam dan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) dan rakan strategik. Tempoh adalah selama 1 hingga 12 bulan di sektor awam dan 6 hingga 12 bulan di GLC.

Gaji sebanyak RM 1,800 sebulan termasuk caruman KWSP dan PERKESO. Manakala terdapat kemudahan seperti cuti rehat, sakit, caruman KWSP dan PERKESO.

MAKLUMAT LANJUT

Pada tahun ini terdapat pelbagai jenis bantuan telah disediakan oleh Kerajaan bagi membantu mereka yang memerlukan khususnya gologan miskin dan B40. Jika anda ingin semak senarai bantuan yang ada pada tahun 2022 yang layak untuk anda dapatkan, sila ke laman utama yang telah disediakan – DI SINI

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button