KWSPPengeluaran Khas 2.0

Senarai 4 Kategori Yang Dibenarkan Melakukan Pengeluaran Khas KWSP

Untuk sedia maklum, terdapat sekelompong rakyat yang merupakan pencarum KWSP masih mengharapkan agar perlaksanaan pengeluaran Khas KWSP akan dilakukan.

Seorang pengguna Change.org yang bernama Juniza Binti Sulaiman Jue Sulaiman telah membuat sebuat petisyen sokongan untuk menyokonga perlaksanaan pengeluaran Khas KWSP buat kali kedua. Untuk makluman, petisyen tersebut mendapat sambutan yang hanya, kira-kira 100,000 orang telah menandatangani petisyen tersebut.

Namun, jika perlaksanaan pengeluaran khas KWSP 2.0 tidak dapat dilakukan, anda masih boleh membuat pengeluaran KWSP untuk tujuan peribadi melalui akaun 2.

Pengeluaran Khas KWSP Akaun 2

Sementara menunggu maklumat terbaru berkenaan pengeluaran khas KWSP 2.0, suka diingatkan bahawa anda boleh membuat pengeluaran KWSP melalui akaun 2.

Senarai Pengeluaran KWSP Melalui AKaun 2

Di bawah telah disediakan senarai kategori pengeluaran KWSP melalui akaun 2 seperti berikut :

  • Pembayaran bayaran perubatan
  • Pengeluaran untuk membeli rumah sendiri
  • Pengeluaran untuk pendidikan anak
  • Pengeluaran untuk kos pembelanjaan ibadah haji

Maklumat Lanjut

Sekiranya anda terlepas pandang, pada tahun 2022 pihak kerajaan telah memperkenalkan pelbagai jenis bantuan khususnya berbentuk kewangan. Jika anda ingin semak senarai bantuan yang ada pada tahun ini yang berkelayakkan untuk anda mohon, sila ke laman utama yang telah disediakan – DI SINI

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button